Pap Izabella Láb Centrum

Kéz,- Láb ápolás, Gyógy,- és Gyógyító Pedikűr, Problémás lábak szerelmesei!

Nagyon sok ember szenved a körömgombától,  sérült körmöktől, köröm hiányoktól! 

Sokan szégyenlik, és nem tudják mitévők legyenek, mert már annyi mindent kipróbáltak, de vannak akik nem is tudnak arról, hogy létezik a fájdalom mentes köröm eltávolítás, ill. a "KÖRÖMPROTÉZIS" !!!

AMI FONTOS! NE SZÉGYENKEZZEN többet, VAN MEGOLDÁS KERESSEN FEL!! ;)

foto47.jpg

 

 

Figyelmeztető jelek

Ha a talpunkon száraz hámlás alakul ki, vagy - főként nyári időszakban - apró, savós, égő, viszkető hólyagocskák jelennek meg, felmerül a fertőzés gyanúja. A talpi rész oldalán, lábfejre húzódva, az ún. mokasszin vonalban létrejövő hámló, viszonylag éles hatású, viszkető, enyhén gyulladt folyamat is gombás fertőzésre utal. A lábujjak között kialakuló hámlás, berepedezés deformáltsága, mely lassan, fokozatosan, vagy sérülést követően jön létre, leginkább gombás eredetű. 

 

Milyen lehetőségek vannak a körömgombásodás kezelésére?

A körömgomba kezelésére külsőleg alkalmazandó ecsetelők, lakkok, kenőcsök, valamint szájon át bevehető kapszulák, tabletták állnak a rendelkezésre. Míg a külső ecsetelők alkalmazása kényelmetlen, sokszor nem is elégséges, addig ma már több hatékony, szájon át alkalmazható készítmény is kapható. A külső ecsetelőkkel ellentétben ezek a gyógyszerek belülről kifelé hatnak, felhalmozódnak a beteg körömben, és ott elpusztítják a gombákat. 

 

Bőrgomba- körömgomba tünetei

 

A gombával fertőzött körmön leggyakrabban sárgás, homályos elszíneződés jelenik meg. A köröm szabad éle, ritkábban az oldala megvastagodik, az elszíneződés lassan az egész körömre ráterjed, annak formája eltorzul, fénytelenné válik. Alatta elpusztult körömdarabok gyűlnek össze, és végül leválhat a körömágyról.

A nyilvános fürdők, uszodák vize, a zuhanyzók és öltözők padlózata nagy mennyiségben tartalmaz fertőző gombaelemeket, amelyek más betegek lábáról kerülnek a környezetbe, ezért ilyen helyen viseljünk papucsot. A megelőzés legfontosabb része a mindennapos alapos lábmosás után a lábfej, a talp és a lábujjközök szárazra törlése, hintőporozása. A lábizzadás megakadályozása rontja a gombák életkörülményeit, ezért az arra hajlamosaknak, illetve nyári melegben érdemes ecsetelőket, spray-ket alkalmazni. Különösen fontos ez a gyakori uszodalátogatóknál, rendszeres sportot, komoly fizikai erőkifejtést végzőknél. A saját törölköző és a papucs használata természetes higiénés követelmény.

A körömgombát fonalas, penész vagy sarjadzó gombák okozzák és rendszerint ezek, a lábujjak között megtelepedett kórokozók betegítik meg a körömlemezt is. Először egy-két körmön jelentkezik a betegség, majd a szabad szél felöl a többi köröm is befertőződik. A gombás köröm legtöbbször fájdalmatlan, vagy enyhe tünetekkel mutatkozik, a betegek többsége esztétikai problémaként kezeli és nem fordul időben orvoshoz. Amikor a fertőzés több körömre kiterjed, esetleg újra ráterjed az ép bőrfelületre, már fokozottan jelen van a szövődmények lehetősége. A gombás körmű beteg az egész környezete számára komoly veszélyforrás (közös törölközők, ágyneműk, padlószőnyegek, körömvágó ollók használatával), emiatt fontos a kezelés időben való elkezdése.

A gombás köröm fénytelen, megvastagodik, letöredezik, alatta sárgás, morzsalékos szarumassza halmozódik fel. A kiterjedt fertőzés sok betegnél jelentősen rontja az élet minőségét: nehéz járás, kellemetlen érzés, fájdalom, cipővásárlási nehézségek és szégyenérzet léphet fel a körmök kinézete miatt. A lábkörmök gombás fertőzése másodlagos bakteriális fertőzésekre is hajlamosít, a köröm torzulása pedig a körömágyat károsíthatja. A torz köröm negatívan befolyásolja a szabadidős, vagy versenysport tevékenységet is. Idős betegek más, meglévő betegségeire is kedvezőtlenül hat a fertőzés, a fájdalmas, rossz állapotú körmök gátolhatják a mozgást, ezáltal a perifériás keringés is romlik, utat nyitva a még komolyabb egészségi problémáknak, szövődményeknek.

Az elhanyagolt, súlyos eseteknél a megfelelő terápia kiválasztásához gombatenyésztésre, kórokozók kimutatására van szükség. A bőrgyógyász a külsőleg alkalmazott szerek mellett szájon át szedhető, gombaellenes gyógyszerek alkalmazását rendeli el. Ilyen esetekben már nem várható gyors gyógyulás, 3-12 hónapos kezelés is szükségessé válhat.

A körömlakkal végzett helyi kezelés akkor igazán eredményes, ha a köröm kétharmadánál kisebb terület beteg. Jól kombinálható a belső gyógyszeres kezeléssel is, növeli a körömgombásodás gyógyulási arányát, illetve lerövidülhet a belső kezelés ideje. Könnyen kezelhetősége miatt kifejezetten ajánlható sportolóknak, időseknek, gondozásra szorulóknak.

A körmök gombásodásának megelőzésére legfontosabb a lábhigiénia betartása. A gondos mosakodást, gondos törölközésnek kell követnie, majd természetes alapanyagú, jól szellőző ruhaneműk és jó anyagból készült, nem szoros lábbelik viselése javasolt. A fertőzésveszély minimálisra csökkentése céljából strandokon, nyilvános fürdőkben, zuhanyozókban mindenképpen papucsot kell használni!

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 84
Heti: 503
Havi: 1 783
Össz.: 204 428

Látogatottság növelés
Oldal: Gombás körmökre, Sérült körmökre megoldás!
Pap Izabella Láb Centrum - © 2008 - 2019 - papizabella-kez-labapolo.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: serult koromlemez apolasa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »